Vanaf 29 februari gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brug van de Mallebaan (N153) over het kanaal Dessel-Schoten in Sint-Lenaarts gedeeltelijk renoveren. Er komt onder meer een nieuw fietspad. De werken zullen 6 weken duren.

Doorgaand verkeer richting Sint-Lenaarts - Brecht blijft mogelijk. Verkeer richting Oostmalle moet een omleiding volgen.

Veiliger fietspad

Tijdens de renovatiewerken vernieuwt AWV aan beide zijden van de brug de brugleuningen en de randbalken. Daarnaast wordt het oude dienstpad op de brug omgevormd tot een fietspad. De huidige vangrails gaan weg en worden vervangen door betonblokken (New Jerseys) die het fietspad daar veilig afscheiden van de rijweg.

Omleiding richting Oostmalle

De werken zullen zes weken in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden is er steeds één rijweghelft van de brug afgesloten. Voor fietsers zal er een veilige doorgang blijven langs de werf. Gemotoriseerd verkeer richting Sint-Lenaarts – Brecht blijft ook steeds mogelijk.

Verkeer komende van Sint-Lenaarts richting Oostmalle moet tijdens de volledige duur van de werken een omleiding volgen via Molenheiken, de Vaartstraat (N133) en Groot Veerle.